Начин на приготвяне
Овкусете свинските стекове със сол, черен пипер и розмарин от двете страни.
Покрийте едната страна на стековете със смлян шамфъстък, леко притискайки, за да се закрепи добре.
Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.
Поставете стековете с шамфъстъчената страна надолу и запечете за около 2-3 минути, докато стане златисто. След това ги обърнете и гответе още 3 минути от другата страна в зависимост от дебелината на свинските пържолки.
Извадете стековете от тигана и ги подредете в подходяща тава за печене.
Добавете сока от нар, меда и балсамовия оцет, които предварително сте смесили и разбъркали. Оставете за половин час да се обединят вкусовете.
Добавете разтвореното нишесте и включете фурната на 170 °C. Печете до готовност.
Сервирайте свински стек с шамфъстък на фурна, докато са топли. Можеш да добавите гарнитура от печени зеленчуци, картофено пюре или свежа салата.
Приятен апетит!
Вижте още препоръки как стекът да е по-сочен, както и всичко за рибай стека.