Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пържоли»Свински стек с шамфъстък на фурна

Свински стек с шамфъстък на фурна

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2081k7356
Свински стек с шамфъстък на фурна
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Сервирайте стековете, докато са топли. Можеш да добавите гарнитура от печени зеленчуци, картофено пюре или свежа салата."

Необходими Продукти

  • свински стек - 6 бр.
  • шамфъстък - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За сока от нар
  • сок от нар - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските стекове със сол, черен пипер и розмарин от двете страни.

Покрийте едната страна на стековете със смлян шамфъстък, леко притискайки, за да се закрепи добре.

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.

Поставете стековете с шамфъстъчената страна надолу и запечете за около 2-3 минути, докато стане златисто. След това ги обърнете и гответе още 3 минути от другата страна в зависимост от дебелината на свинските пържолки.

Извадете стековете от тигана и ги подредете в подходяща тава за печене.

Добавете сока от нар, меда и балсамовия оцет, които предварително сте смесили и разбъркали. Оставете за половин час да се обединят вкусовете.

Добавете разтвореното нишесте и включете фурната на 170 °C. Печете до готовност.

Сервирайте свински стек с шамфъстък на фурна, докато са топли. Можеш да добавите гарнитура от печени зеленчуци, картофено пюре или свежа салата.

Приятен апетит!

Вижте още препоръки как стекът да е по-сочен, както и всичко за рибай стека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: