Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Класически бутер сладкиш Кремовка

Класически бутер сладкиш Кремовка

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Класически бутер сладкиш Кремовка
Снимка: Ivelina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Истински разкош - с всяка хапка все по-любим ни става този бутер сладкиш"

Необходими Продукти

  • тесто - 2 листа (може да се направи домашно)
  • жълтък - 3 бр.
  • мляко - 1 л
  • масло - 100 г (не маргарин! )
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 8 г истинска бурбонска ванилия
  • брашно - 6 с.л.
  • ром - 50 мл (по желание )
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въпреки че никой не знае мистериозната рецепта на папският кремообразен сладкиш Кремовка от онези години, неговият вкус и чар продължава и до днес да ни радват.

Днешните крем сладкиши със сигурност имат различен вкус от тези, ядени от Йоан Павел II, но са обожавани от милиони хора, не само в Полша.

Започваме с бутеркорите: Поставете лист бутертесто на дъното на правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.

Надупчете с вилица тестото на няколко места.

Печете около 20 минути на 200°C.

Направете същото с другия лист бутертесто.

Преди да го поставите във фурната, можете да го нарежете на квадрати, така че по-късно няма да има проблеми с изрязването на кремообразния сладкиш.

Направете сладкарския крем.

Сварете 3/4 от количеството мляко със захар и масло. В останалото мляко смесете брашното и жълтъците. Получената смес се изсипва във врящо мляко.

Пудингът непрекъснато се разбърква, докато се сгъсти.

Изсипете горещия крем върху първото парче бутертесто (това, което не е нарязано).

Покрийте с втората нарязана кора от изпеченото бутертесто .

Охладете бутер сладкиша в хладилника за няколко часа.

Нарежете сладкиша и поръсете с пудра захар.

Насладете се на класически бутер сладкиш Кремовка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: