Постни зелеви сърмички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
09/12/2007
"Това е втората основателна причина да сложите кисело зеле Свинското с кисело зеле е първата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 031
  • Преглеждания за месеца678
  • Преглеждания за седмицата182
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и объркайте всички продукти, без зелевите лиса.

Във всяко зелево листо слагайте по 1 чаена лъжичка от сместа и загънете сармичките.

При тази големина се получават около 20 - 30 броя сърмички.

Наредете ги в тенджера, в която сте разстлели предварително няколко зелеви листа.

Залейте с 2 чаени чаши вода, затискате с обърната чиния.

Оставяте ги да врат на умерен огън.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
04.12.2017 15:23
Любими! Зарче, много добре си ги скиприла тези вкусотийки. Поздрави!
1
0
никнай
никнай
03.02.2016 01:26
Зина, това " 1 чаена лъжичка от сместа" за сърми със зелеви или за сърми с лозовилиста си го написала?
Посни сърми с зелеви листа се правят ориз и праз, много праз. И джоджан ???
0
0