Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни зелеви сърмички

Постни зелеви сърмички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Постни зелеви сърмички2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20-30 бр.
"Това е втората основателна причина да сложите кисело зеле Свинското с кисело зеле е първата"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава кисела
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • олио - 70 мл.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и объркайте всички продукти, без зелевите лиса.

Във всяко зелево листо слагайте по 1 чаена лъжичка от сместа и загънете сармичките.

При тази големина се получават около 20 - 30 броя сърмички.

Наредете ги в тенджера, в която сте разстлели предварително няколко зелеви листа.

Залейте с 2 чаени чаши вода, затискате с обърната чиния.

Оставяте ги да врат на умерен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мерси за рецептата. Пише се "сАрми" обаче.
24.12.2023 12:39
Анонимен
Анонимен
Защо са червени,като в рецептата няма червен пипер!?
23.12.2023 15:25
Анонимен
Анонимен
Ориза не се ли сварява малко преди да се свият сармите? Аз знам, че баба го запържва с лук, добавя вода докато набъбне и чак след това прави всичко останало :)
22.12.2023 10:28
8
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Любими! Зарче, много добре си ги скиприла тези вкусотийки. Поздрави!
04.12.2017 15:23
1
никнай
никнай
Зина, това " 1 чаена лъжичка от сместа" за сърми със зелеви или за сърми с лозовилиста си го написала?
Посни сърми с зелеви листа се правят ориз и праз, много праз. И джоджан ???
03.02.2016 01:26
3
2