Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Хрупкави банички с моцарела и спанак

Хрупкави банички с моцарела и спанак

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Хрупкави банички с моцарела и спанак
Снимка: Evgenia
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Към баничките със спанак може да сервирате айран или друга напитка по избор"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 броя, одрински
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 мл
  • спанак - 50 г
  • праз - 1/2 стрък
  • крема сирене - 150 г
  • сол
  • моцарела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хрупкави банички с моцарела и спанак, които ще ви станат любими.

Задушаваме нарязаните на ситно и измити спанак и праз лук с олиото. Всяка кора разрязваме на 4 броя триъгълници. Разбиваме яйцата с крема сиренето.

Към яйчената смес добавяме изстиналите, задушени спанак и праз лук. Всяко триъгълниче кора намазваме с разтопено масло. Поставяме в широката част на кората от плънката и завиваме малка баничка.

Така с всяка кора. Отгоре поръсваме приготвените малки банички с моцарела.

Печем в предварително загрята фурна до 180 градуса, до готовност. Да ви е сладко!

Към баничките със спанак може да сервирате айрян или друга напитка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: