Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз на фурна със свински шол и печурки

Ориз на фурна със свински шол и печурки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Ориз на фурна със свински шол и печурки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
24/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"А вие добавяте ли кисело мляко при хапването на този ориз?"

Необходими Продукти

  • свински шол - 1 кг.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • ориз - 400 г
  • печурки - 1 буркан, нарязани
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският шол се нарязва на пържолки. Лукът се почиства и нарязва на едро. В тиган се слага олио да загрее. Свинското се запечатва от двете страни.

В тигана се добавя и лукът, за да се запържи. В тава се слага оризът.

Добавят се запържените месо и лук. Подправят се с чубрица, черен пипер и сол. Добавят се гъбите заедно с течността в буркана. Всичко се разбърква. Добавя се вода.

Пече се във фурната до готовност на ориза с месото.

Ориз на фурна със свински шол и печурки може да се гарнира с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: