Начин на приготвяне
Нарежете ябълките и дюлята на малки парченца.
Сложете ги в малка касерола на котлона и добавете кленовия сироп.
Дръжте ги на котлона, докато омекнат. Добавете канелата и разбъркайте.
След това сгънете хлебчето лаваш, както съм показала на снимката.
По този начин ще прегънете хлебчето и ще видите къде да режете след това.
Разгънете хлебчето и го сгънете на две. Отрежете крайчетата с ножица, както съм показала на снимката.
След това поставете плънка и орехи в средата на хлебчето и сгънете така, както съм показала на снимката - кръстосване на ленти.
Намажете приготвения лесен щрудел с разбит белтък, а по желание можете да поръсите с кафява захар.
Печете на 180 °C за 7-8 минути.
Извадете и сервирайте още топъл.
Приятен апетит с този щрудел с лаваш!