Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица от бутер тесто и котидж сирене

Пица от бутер тесто и котидж сирене

Kristina9595Kristina9595
Новак
1111320
Пица от бутер тесто и котидж сирене
Снимка: Kristina9595
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"За някои от вас това ще се окаже най-вкусната пица, убедени сме в това"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 - 2 бр.
  • котидж сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр. (размер М)
  • мащерка - или градинска чубрица
  • сусам - 1 с.л.
  • пуешка шунка - или друг колбас по ваш вкус
  • .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете доматите. След това ги нарежете на кръгове. Изпържете двете глави лук.

Оставете бутер тестото на стайна температура, за да се размрази. Разстелете го на лист върху тава, която е покрита с хартия за печене.

Надупчете го с вилица и го поръсете с брашно.

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Намажете тестото с котидж сиренето. Сложете лука и върху него колбаса, накрая добавете доматите и поръсете с мащерка или градинска чубрица.

Сгънете ръба на тестото навътре.

Разбийте яйцето в купичка и измажете крайчетата на тестото. Отгоре поръсете със сусам.

Сложете пицата да се пече за около 35-40 минути. След печене оставете да изстине напълно преди да разрежете.

Пицата от бутер тесто и котидж сирене е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: