Начин на приготвяне
Измийте и подсушете доматите. След това ги нарежете на кръгове. Изпържете двете глави лук.
Оставете бутер тестото на стайна температура, за да се размрази. Разстелете го на лист върху тава, която е покрита с хартия за печене.
Надупчете го с вилица и го поръсете с брашно.
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Намажете тестото с котидж сиренето. Сложете лука и върху него колбаса, накрая добавете доматите и поръсете с мащерка или градинска чубрица.
Сгънете ръба на тестото навътре.
Разбийте яйцето в купичка и измажете крайчетата на тестото. Отгоре поръсете със сусам.
Сложете пицата да се пече за около 35-40 минути. След печене оставете да изстине напълно преди да разрежете.
Пицата от бутер тесто и котидж сирене е много вкусна.