Начин на приготвяне
Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и запържете агнешкото месо до златисто. Подправете със сол, черен пипер, сладък, лют и пушен червен пипер.
Почистете връзките пресен лук и пресен чесън и ги нарежете на едро. Поставете ги на дъното на съда, в който ще печете.
Върху тях подредете запечатаните до златисто парчета агнешко и залейте с мазнината от пърженето.
Нарежете едро копъра, магданоза и джоджена и покрийте месото.
Замесете базово тесто от водата и брашното, оформете на плоска лента, с която да уплътните съда, за да се задуши по-добре ястието.
Залейте с около половин литър агнешки бульон, добавете няколко кубчета масло и поставете капака.
Залепете лентата от тесто плътно по ръба на съда и прехвърлете във фурната за час, час и половина на 200°C, след които вашето печено агнешко трябва да е готово.
Агнешкото по хайдушки с пролетни подправки е много вкусно!