Начин на приготвяне
Стъклен чипс - прекрасен и на вид, и на вкус
Предварително нарязвам на тънко малки корнишончета, каперси, чушки, маслини, кедрови ядки.
В тенджерка наливам 2 чаши вода, прибавям 2 с.л. връх картофено нишесте и варя с разбъркване на среден огън до получаване на гъст крем, като се сипва с лъжицата, да пада на парцали.
Махам от котлона и с лъжичка сипвам от бульона на корнишоните и разбърквам, докато започне да се точи като мед.
Насипвам с лъжицата кръгчета върху силиконови подложки за фурна.
Аранжирам зеленчуците и отново насипвам малко от крема за покритие.
Пека на 90-100 °C с вентилатор 3-4 часа. Вадя ги и в нагорещено олио ги потапям за 1-2 секунди, посолявам и готово.
Домашният чипс е много вкусен, но трябва да се консумира същия ден.
Върви като мезе за почти всички питиета.
Ако сте канени на гости, е много атрактивен подарък в някое красиво бурканче.