Еленски гулаш

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Поднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб"

Необходими Продукти

  • еленско месо - 1 кг
  • червен лук - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от елен нарязваме на кубчета, чесъна настъргваме и смесваме с месото.

Разбъркваме добре и оставяме дивечовото месо за около 2 часа.

Лука нарязваме на ситно, моркова настъргваме и ги задушаваме.

Месото запържваме до златисто в дълбок съд, добавяме задушените моркови и лук, наливаме вода и вино до покриване на месото и оставаме да къкри на тих огън.

Добавяме доматеното пюре и червения пипер в гулаша. Овкусяваме със сол и готвим до готовност.

Поднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
и моля без квадратни снимки, ястието трябва да се вижда добре, а не да се чудим какво да ги правим!
08.11.2021 19:36
Admin
Admin
Привет,
ще те помоля да снимаш рецептите както трябва, защото всички тези рецепти, където снимката се вижда с половин чиния и не е много ясно какво се вижда на снимката, ще бъдат изтрити утре. До тогава имаш възможност да си добавиш нормални снимки към рецептите. Не мога да разбера какви са тези квадратни и изкривени снимки постоянно. Една снимка няма нормална, на която да се вижда цялото ястие с малки пространства отстрани.
08.11.2021 19:35