Риба печена със сос от ядки

РадкаРадкаНовак
25/05/2009
"Риба с ароматен сос на фурна - кой би могъл да устои на такава вкусна покана "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 013
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитото филе се подсушава, оформя се във вид на пържола или шницел, леко се начуква с дървено чукче, предварително потопено в студена вода.

Поръсва се със сол и чер пипер. Полива се с олиото и част от лимоновия сок.

Пече се в умерена фурна или на скара.

Готовата риба се залива със сос, приготвен от ситно счуканите ядки, стрития със сол чесън, черен пипер и кориандър – ситно смлени, магданоза и джоджена, лимоновия сок и олиото.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислав
Станислав
17.02.2013 10:23
Страхотно, много обичам рибка, обожавам да си хапвам рибка, рецептата е по моя вкус, много ми харесва, страхотни сте с Вашите рецепти.
1
0