Начин на приготвяне
Плънка:
Сипете половината зехтин с тиган и запържете каймата да стане на трохи. Добавете наситнените лук, 2 скилидки чесън, черен пипер, риган, босилек, сол. Оставете пълнежа за канелоните да изстине на котлона.
Сос:
Обелете и нарежете патладжана, посолете и оставете за 15 мин. да си пусне горчилката. Нарежете тиквичката без да я белите. Наситнете лука и 2 скилидки чесън. Обелете и нарежете доматите.
Запържете в друг тиган с останалия зехтин лука, патладжана и тиквичката. Щом станат златисти, добавете доматите. Щом доматения сос заври, намалете огъня и останете за 15 мин.
Овкусете с чесън, черен пипер, сол, риган и босилек.
Напълнете канелоните с плънка, наредете в тава, намазнена. Полейте със сол. Поръсете със зехтин и печете около 35 мин. на 200 градуса.
Преди да поднесете канелоните с плънка и доматен сос на фурна, поръсете с магданоз и кашкавал.