gotvach.bg»Рецепти»Пица»Дебела пица

Дебела пица

Дебела пица
Снимка: Анонимен
1 / 4
11/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Получават се страхотни хрупкави парчета дебела пица"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава и е намазваме с малко мазнина. След това тестото се разстила с ръце. Идеята е да остане по-дебело от обикновена пица.

Най-вкусно става, ако е домашно. Слагаме го за 10 минути в загрята на 200 °C фурна.

Вадим блата за пица и го намазваме с доматеното пюре.

Поръсваме с подправки, например риган. Нареждаме нарязания салам, зеленчуци и други добавки по желание.

Накрая настъргваме кашкавал, обилно да покрие пицата.

Връщаме във фурната и печем пак на 200 °C за около 20 минути или до готовност.

Ако е необходимо повече, оставяме само на горно печене.

Изваждаме тавата и прехвърляме в голяма чиния или в по-малки, нарязана на парчета.

Консумираме, докато е топла.

Получават се страхотни хрупкави парчета дебела пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: