Начин на приготвяне
Използваме готово тесто.
След като се размрази, го разточваме леко и го нарязваме на няколко ленти, след което от тях правим еднакви квадратчета.
На половината правим по три малки разреза отгоре. Те ще бъдат капачетата на нашите форнети.
Останалите (тези без разрез) вземаме и намазваме с около 1 с.л. или малко по-малко течен шоколад в средата на квадратчето. Аз правя и няколко с домашен конфитюр.
Яйцето разбиваме с прясното мляко. След като сме намазали половината квадратчета с шоколад, минаваме с четка по ръбовете им, като мажем със сместа от жълтък и мляко.
Слагаме отгоре квадратчетата с разрези и натискаме отвсякъде по ръбовете с вилица, така че да се слепят горния и долния слой.
Отново минаваме с четка отгоре и мажем форнетките с жълтък, така че при печене добиват изключително приятен загар хрупкавите бутерки.
Печем домашни форнети с шоколад в предварително загрята фурна на 180 °C за около 10 минути или до изпичане (зависи от силата на фурната).