Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинска плешка с ябълки

Свинска плешка с ябълки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинска плешка с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 2.2 кг нарязана на 6 парчета
  • лук - 3 глави шалот
  • олио - 1 с.л.
  • бекон - 120 г
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • калвадос - 1/3 ч.ч.
  • сайдер - 1 ¼ ч.ч. ябълков
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • горчица - ½ ч.л. дижонска
  • ябълки - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Загрейте олиото в тенджера и добавете нарязания бекон. Запържете го, докато стане хрупкав. Извадете го и го оставете настрана. Увеличете котлона.

Добавете маслото в тенджера. Овкусете месото със сол и черен пипер и го запържете от всички страни за 10-тина минути. Прехвърлете го в чиния. Добавете лука в тенджерата и го задушете за няколко минути. Махнете тенджерата от котлона.

Сипете вътре калвадоса и разбъркайте. Върнете на котлона и задушете за 1 минута. Прибавете сайдера и оцета, кипнете и върнете месото в съда. Прехвърлете във фурната и запечете за 1 час, обърнете месото и продължете да печете още около час. Добавете бекона.

Сложете в чинии за сервиране. Тенджерата, в която се е готвило месото, се слага на котлона заедно с отделилите се течности. Добавете нарязаните ябълки и ги задушете за 10 минути. Прибавете горчицата към соса, овкусете със сол и черен пипер. Залейте свинското със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: