Начин на приготвяне
Дюлите се измиват и нарязват на половинки по височина. Изчистват се от семената и се обелват. Обелките не се изхвърлят и семената също.
Взема се плик и се поставя в тавата, в която ще печем дюлите.
Обелките и семената поставяме в плика. Върху тях се поставят половинките дюли с по една лъжица захар, поставена в издълбаната дупка от семенника.
Поставяме пръчката канела и наливаме 1 ч.ч. вода.
Завързваме плика с телчето и надупчваме с игла на няколко места за да излиза парата и да не се спука.
Десертът с дюли се печен на 200-220°C до омекване и порозовяване на ароматните дюли.
Изваждат се и се сервират печени дюли в плик, поръсени с кокосови стърготини и ядки по желание.