Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пушено зеле с пуешко

Пушено зеле с пуешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пушено зеле с пуешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава
  • пуешко месо - пушено 300 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чубрица
  • тарос - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното зеле се слага в голяма тава заедно с лука, чушките, морковите, чесъна, солта, подправките и олиото. Обърква се всичко и се слага във фурната. Налива се и вода, но малко колкото да не загори. Накрая не трябва да има чорба.

Пуешкото месо се нарязва на малки парченца и се слага към края на печенето - 5 - 10 мин. преди да се извади от фурната.

Придобива много хубав пушен аромат, от там и името му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислав
Станислав
5-10 минути за пуешкото ми се струва недостатъчно
11.01.2016 01:08