Пуешко със зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
24/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6
"Желаем страхотен апетит с тази апетитна чиния с пуешко със зеле - и сме убедени, че ще бъде такъв"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 500 г
  • зеле - 1 брой
  • олио - около 100 мл
  • домати - 2 - 3 с.л. от буркан или консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • дафинов лист
  • чубрица - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото на парченца и го запържете равномерно в сгорещена мазнина. Щом е готово го извадете и в същата мазнина задушете накълцаното зеле (за около 4 минути).

Прибавете червения пипер и разбъркайте. Долейте гореща вода, колкото да покрие зелето и върнете месото в тенджерата. Овкусете ястието с чубрицата, дафиновия лист и черния пипер и сол на вкус. Оставете да къкри на слаб огън за около 50 минути.

При нужда долейте още малко вода, а накрая добавете доматите и сгъстете с 1 с.л. размито в малко вода брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

петя йорданова
петя йорданова
Изглежда вкусно с 5 оценка
12.08.2014 17:47
1