Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Чушки бюрек с млечен сос

Чушки бюрек с млечен сос

Чушки бюрек с млечен сос
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Тези чушки бюрек са първото нещо, което ще свърши на масата"

Необходими Продукти

  • чушки печени - 10 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър
  • чесън - 2 скилидки
  • За панировката
  • брашно - 50 г
  • галета - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • За млечния сос
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • копър
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се намачква и към него се прибавят яйцата. Прибавя се копърът, чесънът пресован. Всичко се обърква.

Печените чушки се разцепват по дължина и се пълнят с плънката.

Яйцето за панировката се разбива в широка чиния.

Чушките се потапят, първо, в яйцето, а след това в галетата.

Олиото се загрява и чушките бюрек се пържат до златисто. Изваждат се в чиния с домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.

Приготвяме и млечния сос. Киселото мляко се разбива до гладкост. Прибавя се солта олиото чесъна пресован и копъра.

Разбърква се и чушките бюрек с млечен сос са готови за похапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: