Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Ябълков тарт с кори за баница

Ябълков тарт с кори за баница

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Ябълков тарт с кори за баница
Снимка: Христинка Колева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"У дома си имаме едно правило - всеки уикенд се прави този ябълков тарт, защото всички го обожават"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • краве масло - 125 г
  • олио - 80 мл
  • ябълки - 2 бр. големи
  • фурми - 1 шепа нарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • за заливката
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.

Ябълките се обелват и нарязват на дребно. Смесват се с фурмите и канелата.

Взема се лист от корите и се намазва с мазнината. Върху него се поставя втори лист, намазва се с мазнина и се поръсва с част от плънката.

Кората се свива на хармоника и се прехвърля в тава за печене. Така се процедира и с останалите кори.

Отгоре тартата се намазва с останалата мазнина.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 °C 35-40 минути.

Докато сладката баница се пече, се приготвя заливката, като всички продукти за нея се смесват и се разбъркват с телена бъркалка.

След като ябълковият тарт с кори за баница се е зачервил, се залива и се допича за още 10 минути.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: