Начин на приготвяне
Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
Ябълките се обелват и нарязват на дребно. Смесват се с фурмите и канелата.
Взема се лист от корите и се намазва с мазнината. Върху него се поставя втори лист, намазва се с мазнина и се поръсва с част от плънката.
Кората се свива на хармоника и се прехвърля в тава за печене. Така се процедира и с останалите кори.
Отгоре тартата се намазва с останалата мазнина.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 °C 35-40 минути.
Докато сладката баница се пече, се приготвя заливката, като всички продукти за нея се смесват и се разбъркват с телена бъркалка.
След като ябълковият тарт с кори за баница се е зачервил, се залива и се допича за още 10 минути.
Приятен апетит!