Начин на приготвяне
Сварете портокалите с кората, след това пюрирайте и оставете да се охлажда. Бадемите трябва да бъдат смлени.
Предварително разбиваме белтъците на сняг, но не трябва да са пребити/твърди.
Жълтъците се разбиват със захарта до образуването на гъст крем за около 5 минути, към тях започваме да прибавяме бакпулвера, бадемите, пюрето от портокали.
Към готовата смес добавете белтъците и разбъркайте внимателно с дървена лъжица или шпатула.
Изсипете полученото тесто в тава с диаметър 24 см, но върху кухненска хартия.
Печете портокаловия сладкиш до готовност в предварително загрята фурна.
Да ви е сладко с този сладкиш с бадеми и портокал без глутен!
Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти по рецепта на шеф Силвена Роу