Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата.
Добавете постепенно ванилията, кокосовото масло, кленовия сироп или еритритола (ако нямате, използвайте мед). Двата вида брашно и бакпулвера.
Добавете и ябълките към сместа.
Орехите е добре да са по-едрички. Сложете и тях при сместа.
Изсипете полученото тесто (не се притеснявайте, ако ви се вижда гъсто) във форма 20х20 и изпечете безглутеновия сладкиш в предварително загрята на 200°C фурна до готовност или суха клечка. Всеки си знае фурната как работи.
Отгоре можете да поръсите ябълковия сладкиш с кокосови стърготини или каквото си изберете.
Да ви е сладко с моя безглутенов и здравословен ябълков сладкиш!
Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти
Коментари