Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта-сърце с домашен крем, ром и шоколад

Торта-сърце с домашен крем, ром и шоколад

Торта-сърце с домашен крем, ром и шоколад5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Торта-сърце за специален човек или специален повод - вие решавате"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. /10 г/
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • още
  • ром - няколко капки
  • кафе - разтворимо, за сиропиране
  • сметана - за намазване сладкарска
  • за шоколадовия ганаш
  • черен шоколад - 1 бр.
  • портокали - 1 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове:

Разбивам яйцата със захарта, докато утроят обема си. Прибавям пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

В правоъгълната тава на фурната и върху хартия за печене изсипвам сместа.

Заравнявам и пека в предварително загрята фурна на 200 °C до зластист цвят и суха клечка.

След изпичане нарязвам блата за торта във формата, в която ще бъде сглобена (в случая са 4 блата).

Крем:

Разбърквам яйцата, захарта и брашното с телена бъркалка. Добавям по малко от студеното мляко. Слагам на котлона и с непрекъснато разбъркване сварявам крема. Накрая добавям ванилията и маслото.

Ред блат, ред крем, но реших да експериментирам нещо и между 2 и 4 блат намазах със сладко от сини сливи, което предварително пасирах. Предаде лека киселинност и вкуса ѝ стана много приятен.

Тортата я сиропирах с малко разтворимо кафе и няколко капки ром за аромат.

С останалия крем за торта намазвам на всякъде и сложих за 2-3 часа в хладилник, за да стегне. Преди да я залея с шоколадовия ганаш, намазах и с много малко сладкарска сметана.

Шоколадовият ганаш е портокал и тъмен шоколад.

Всяка една рецепта за торта може да се направи във форма по ваше желание.

Да ви е сладко с тази торта-сърце с домашен крем, ром и шоколад!

Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: