gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по сицилиански

Спагети по сицилиански

РуминаРумина
Новак
6221519
Спагети по сицилиански1 / 2
25/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Бон апети с тези толкова вкусни спагети по сицилиански"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се режат на две по дължина, изчистват се, режат се на двусантиметрови ромбове.

Лукът се обелва и се реже на широки колелца.

В голяма тенджера се сгорещява олиото. Лукът и чушките се запържват за няколко минути. Добавят се червеното вино и доматите, като доматите се накъсват на едри парчета с помощта на вилица.

Зеленчуците се подправят с оцет щипка сол, захар и пипер. Така зеленчуците се оставят да поврат на тих огън.

Спагетите се сваряват в голямо количество вряща подсолена вода съобразно инструкциите върху опаковката.

След като зеленчуците са по врели 15 минути, към тях се добавя грахът и се разбърква добре. Сместа се оставя да ври на много тих огън.

Сиренето се реже на много тънки парченца.

Спагетите с италиански сос се прецеждат и се смесват със зеленчуците. Разбърква се добре.

Спагетите по сицилиански се украсяват с резените сирене и се сервират. Бон апети

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: