Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони по сицилиански

Макарони по сицилиански

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Макарони по сицилиански1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • горчица - на вкус
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва до омекване. Прибавя се каймата и се бърка енергично, за да се получат трохи. Прибавя се магданозът, горчицата, доматеният сос, разбит в прясното мляко.

Овкусява се със солта и черният пипер. Разбърква се добре. Макароните се варят според указанията на опаковката и се отцеждат.

Прибавят се към соса и се прехвърлят в тавичката. Поръсва се с пармезана. Ястието се пече в предварително загрята фурна около 10 мин. Макароните се поднасят, нярязани на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: