Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнест хляб с чиа

Пълнозърнест хляб с чиа

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пълнозърнест хляб с чиа
Снимка: Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ето че чията може да вземе участие и в приготвянето на домашен пълнозърнест хляб"

Необходими Продукти

  • квас - 100 г
  • брашно - 150 г пълнозърнесто
  • брашно - 400 г бяло
  • чиа - 50 г семена
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 310 мл.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кваса изваждаме от хладилника и оставаме за 30 минути.

Добавяме 60 мл вода и 50 г пълнозърнесто брашно.

Оставяме да удвой обема си. Добаваме останалите продукти и разбъркваме с миксер за 15 минути.

Оставяме за почине 30 минути и разбъркваме още веднъж.

В голяма тава си поставяме хартия за печене, оформяме си хляба и поставяме в тавата.

Покриваме с домакинско фолио и оставяме да се удвои.

Поръсваме с брашно и с нож правим разрези.

Загряваме фурната на 220°C и печем пълнозърнестия хляб за 10 минути, след това намаляваме на 180°C и печем пълнозърнест хляб с чиа за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: