Начин на приготвяне
Двете яйца със захарта се разбиват. Добавя се прясното мляко, леко затоплено. Двете мазнини се смесват и се добавят към яйцата.
Бърка се, докато се разтопи захарта. Прибавя се настърганата кора от лимона и ванилийките. Замесва се меко еластично нелепнещо тесто.
Аз го замесих в хлебопекарната на програма месене.
Като свърши месенето, го пуснах още веднъж. Извадих го от контейнера и го сложих в подмазана дълбока купа.
Покрих със стреч фолио и оставих тестото да пренощува, но не в хладилник.
На сутринта изсипах от купата и го разделих на топчета по 50 г. С ръка всяко топче разтеглих на правоъгълник.
В единия край сложих от плънката- орехи, стафиди, които предварително накиснах в ром, локум нарязан на парченца.
Поръсих с канела и навих на рулце. Усуках малко и завих на охлюв малките козуначета.
Формите за мъфини подмазах с олио и всяко козуначено мъфинче поставих в гнездата. Оставих ги да втасат 15-20 мин.
Разбих белтъка от едното яйце и намазах отгоре.
Поръсих с кристална захар и филирани бадеми. Включих фурната на180°C и пекох, докато се зачервиха.
Перфектните козуначени мъфини са готови.