Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Крехки пържоли в зелев лист

Крехки пържоли в зелев лист

Крехки пържоли в зелев лист
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Няма значение, че е късно, веднага се залавяме с тези пържоли в зелеви лист"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 3 с.л.
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се отделят и се избират по-големите, за да може да се завият свинските пържоли.

В случай че са по-малки, може да се използват два листа.

Подправките се смесват с олиото и всяка пържола се овалват от двете страни в сместа.

Увиват се пържолите в зелевия лист.

Вземаме гювеч и на дъното поставяме един два листа от зелето.

Нареждаме зелевите сарми върху листата и наливаме 1/2 ч.ч. зелев сок.

Поливаме сармите с 1-2 лъжици олио.

Похлупваме с капака и поставяме гювеча в студена фурна.

Включваме на 220°C и като загрее, намаляваме на 180°C и печем крехки пържоли в зелев лист 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: