Агнешка казъртма по тракийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешка казъртма по тракийски2 / 2
14/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 - 700 г
  • лук - 2 глави (големи)
  • олио - 1 к.ч. (непълна)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (непълна)
  • ким
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и го задушавате в сгорещената мазнина. Посолявате, прибавяте ким и бахар, заливате с хладка вода и оставяте месото да ври на тих огън до омекване.

Отделно нарязвате лука на тънки филийки и го задушавате в малко мазнина. Поръсвате запръжката с червен пипер и я изсипвате върху полусвареното месо, към което сте прибавили вече киселото мляко.

Слагате ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: