Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло от чушки

Солено руло от чушки

Солено руло от чушки
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
53 мин.
Порции
4
"Очаровайте всички на масата с това солено руло от чушки"

Необходими Продукти

  • чушки - 400 г червени, печени /от буркан/
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 3 скилидки пресовани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за намазване
  • топено сирене - 200 г /с вкус на шунка и чушки/
  • патладжани - 1 консерва грилован
  • салам - луканков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пасирах чушките с пасатор (преди това ги изцедих с гевгир).

В друга купа разбих яйцата с брашното и добавих при чушките. Овкусих с чесън, сол и черен пипер. Накрая добавих нарязания на ситно пресен магданоз и обърках добре.

Тази смес сипах в тава с хартия за печене, намазана леко с олио. Пекох за 10-13 минути във фурната на 180 °C.

Още топъл обърнах готовия блат върху друг лист хартия на плот, махнах хартията, с която е печен внимателно и оставих да се поохлади.

След това намазах с 2 пакетчета (общо 200 г) топено сирене с вкус на шунка с помощта на силиконова шпатула. Отгоре подредих филийки маринован грилован патладжан от консерва.

Пак намазах с топено сирене, този път с вкус на чушки и разпределих тънки кръгчета луканков салам отгоре.

Навих на стегнато руло с помощта на хартията. Прибрах вкусното солено руло в хладилника да стегне за няколко часа. Получи се много вкусен резултат.

Сервирах рулото с чушки с дресинг от кисело мляко, майонеза и горчица. Много си пасва със соленото руло от чушки.

Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: