Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Лесен тутманик със сирене

Лесен тутманик със сирене

МикаМика
Новак
2823242106
Лесен тутманик със сирене2 / 2
27/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Тутманик със сирене, с който ще се справите дори да сте начинаещ кулинар"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 300 г
  • брашно - 2 чаени чаши
  • кисело мляко - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мерудия - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд счукваме яйца и към тях прибавяме натрошено сирене.

Винаги ползваме хубаво сирене за тутманик и домашни рецепти за милинки, защото некачествените млечни продукти след печене не се усещат в тестото.

Разбъркваме много добре и сипваме брашното на няколко пъти и бъркаме.

Добавяме киселото мляко и содата за хляб. Накрая се добавя олиото и мерудията.

Печем в загрята фурна за 25 минути на 180 градуса лесния тутманик със сирене.

Получава се ароматен и много вкусен тутманик със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: