Карфиолена кремсупа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7704k1k3k11
Карфиолена кремсупа
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Направо ще ни завидите с какво удоволствие си хапваме тази карфиолена кремсупичка"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава, по - малка
  • моркови - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр., зелена
  • червен пипер - 1 к.л.
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази есенна супа карфиолът се разделя на розички, поръсва се със сол и черен пипер, добавят се 2 с.л. олио и се разбърква, да се разпредели добре.

Главата чесън се обелва и се отрязва малко от горната част, така че да са разрязани всички скилидки отгоре. Капва се по малко олио върху всяка. Чесънът се увива във фолио.

Разпределя се карфиолът в тава с хартия за печене и се пече в загрята фурна на 200 °C около 30 минути. С него се пече и чесънът.

Лукът, морковът и пиперката се нарязват на дребно. Запържват се в сгорещено олио. Към тях се прибавят двата вида червен пипер и натрошено бульончето.

Изпеченият чесън се обелва и се прибавят всичките скилидки. Намачкват се леко и се разбъркват добре.

Накрая се добавя карфиолът и се наливат 4-5 ч.ч. вода. Оставя се да заври, след което се намаля и супата с карфиол се оставя до готовност на всички продукти.

Накрая се доовкусява на сол, ако има нужда, сваля се от котлона и се пасира.

Карфиолената кремсупа се сервира с крутони и по желание поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: