Начин на приготвяне
За тази есенна супа карфиолът се разделя на розички, поръсва се със сол и черен пипер, добавят се 2 с.л. олио и се разбърква, да се разпредели добре.
Главата чесън се обелва и се отрязва малко от горната част, така че да са разрязани всички скилидки отгоре. Капва се по малко олио върху всяка. Чесънът се увива във фолио.
Разпределя се карфиолът в тава с хартия за печене и се пече в загрята фурна на 200 °C около 30 минути. С него се пече и чесънът.
Лукът, морковът и пиперката се нарязват на дребно. Запържват се в сгорещено олио. Към тях се прибавят двата вида червен пипер и натрошено бульончето.
Изпеченият чесън се обелва и се прибавят всичките скилидки. Намачкват се леко и се разбъркват добре.
Накрая се добавя карфиолът и се наливат 4-5 ч.ч. вода. Оставя се да заври, след което се намаля и супата с карфиол се оставя до готовност на всички продукти.
Накрая се доовкусява на сол, ако има нужда, сваля се от котлона и се пасира.
Карфиолената кремсупа се сервира с крутони и по желание поръсена с магданоз.