Начин на приготвяне
Карфиолът се разделя на розички. Картофите се обелват и се нарязват на големи парчета.
Лукът също се обелва и нарязва на по-едри парчета. На скилидките чесън само се премахват връхчетата.
В тава, застлана с хартия за печене или фолио, се подреждат зеленчуците. Овкусяват се със сол, черен пипер, мащерка и олио.
Пекат се зеленчуците се за 20-25 минути на 200 °C.
В 6 ч.ч. завряла вода се разтваря кубчета бульон. Към него се добавят запечените зеленчуци. Оставят се на слаб огън, докато омекнат изцяло.
Когато всички зеленчуци са сварени, супата с карфиол се пасира.
Накрая постна карфиолена кремсупа се овкусява с прясно изцеден лимонов сок.