Начин на приготвяне
Празът и печените чушки се нарязват, морковите се нарязват на шайби. Свинският врат се нарязва на кубчета, както и картофите.
Месото се запържва в дълбок тиган и се прибавят празът, морковите и чушките. След като всичко се запържи добре, се добавят подправките. Накрая се добавя и доматеното пюре.
След като се разбърка добре се сваля от котлона.
Прехвърлете ястието в гювеча и прибавете картофите. Разбърквате докато всичко се смеси добре.
В кана си затопляте водата и разтваряте в нея зеленчуковия бульон. Изсипвате течността в гювеча, но не трябва да над месото, оставя се около 1 пръст.
Слагате гювеча в студена фурна, включена на 180 градуса. Печете до готовност на картофите.
Големият гювеч за празнична вечеря е готов.