Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Голям гювеч за празнична вечеря

Голям гювеч за празнична вечеря

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Голям гювеч за празнична вечеря
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Нека празничната трапеза бъде обилна и вкусна - големият гювеч ще ви помогне за целта"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • картофи - 2 кг
  • праз - 2 стръка
  • печени чушки - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 200 г
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • вода - 300 мл
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и печените чушки се нарязват, морковите се нарязват на шайби. Свинският врат се нарязва на кубчета, както и картофите.

Месото се запържва в дълбок тиган и се прибавят празът, морковите и чушките. След като всичко се запържи добре, се добавят подправките. Накрая се добавя и доматеното пюре.

След като се разбърка добре се сваля от котлона.

Прехвърлете ястието в гювеча и прибавете картофите. Разбърквате докато всичко се смеси добре.

В кана си затопляте водата и разтваряте в нея зеленчуковия бульон. Изсипвате течността в гювеча, но не трябва да над месото, оставя се около 1 пръст.

Слагате гювеча в студена фурна, включена на 180 градуса. Печете до готовност на картофите.

Големият гювеч за празнична вечеря е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: