Начин на приготвяне
Омесете каймата с изброените продукти, покрийте и оставете за 1 нощ в хладилник.
Оформете шпагите, като намокрите шишчетата с вода, нанижете лук и притискате с ръце от каймата и я заглаждате около шишчето.
Готовите шпаги изпечете на загрята скара до желания загар.
Гарнитурата става бързо и лесно. Първо нарежете пилешкото филе и сложете да се задушава в дълбок тиган с лука и гъбите.
Прибавяте и нарязаните морков, чушка и измития ориз. Запържвате ги, след което добавяте водата (1:3). Овкусете със зеленчуковата подправка, след около 5 минути разбъркайте и добавете граха и царевицата.
Бъркайте често, след като изври водата добавете соевия сос и уни соса. Сервирайте в подходящи чинии върху листа от маруля.