Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински ребра в голям гювеч

Свински ребра в голям гювеч

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Свински ребра в голям гювеч
Снимка: Ваня Благоева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8-9
"За истинските мераклии - голям гювеч си трябва"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • картофи - 800 г
  • лук - 3 - 4 главички
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • кренвирши - 2 бр. луканкови
  • кимион - 1 ч. л
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с. л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинските ребра, нареждаме ги в гювеча.

Почистваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета отгоре, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязаните на филийки моркови, нарязания като за салата кромид лук, нарязаните триъгълничета топено сирене и нарязаните на парчета луканкови кренвирши.

Отгоре поръсваме гювеча с подправките и го наливаме с вода до половината.

Слагаме го във фурната, включваме я на 150 градуса и печем около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1.5
50
40
30
21
11
Дай твоята оценка: