Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани замразени филета от хек

Панирани замразени филета от хек

Панирани замразени филета от хек
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Поднесете панираните филенца от хек с пържени картофки или салата по избор"

Необходими Продукти

  • филета хек - 5 - 6 бр. замразени
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете хека и посолете от двете страни. Поръсете с черен пипер и оставете за половин час. Оваляйте всяко парче в брашно от двете страни.

Потопете в разбитото яйце, а след това в галетата. Изпържете в нагорещен тиган с мазнина от двете страни до златисто.

Извадете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Сервирайте панираната риба с предпочитаната за вас гарнитура в голяма чиния.

Панираните замразени филета от хек са вкусни и лесни.

*Рибата я размразявам в хладилника. Вадя я от вечерта и на сутринта е размразена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: