Начин на приготвяне
Рибните филета се измиват и подсушават. Ако използвате замразени рибни филета, е хубаво да се размразят първо бавно и на стайна температура.
Филета се подреждат в тавичка и се поливат със сока на един лимон. Добавят се солта и пиперът. Ако са много големи филетата, може да се нарежат на по-малки.
Така приготвените филета се панират, като първо се овалват в брашно. После се потапят в предварително разбитите яйца и след това в галета.
В подходящ тиган и на максимална степен на котлона се загрява мазнината. Когато се пускат филетата за паниране, котлонът се намаля, защото ако температурата е много висока, ще изгори много бързо панировката.
В момента, в който се зачервят филенцата странично, това трае около 2-3 минути, се обръщат за да се изпържат и от другата страна.
На рибата не ѝ е нужно дълго време на пържене. За около 5 минути е готова.