Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Сиренява супа»Празена супа със сирене

Празена супа със сирене

IvankaIvanka
Новак
252422
Празена супа със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8
"Уникална ретро супа, която се приготвя с най-обикновени продукти"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 6 с.л. (зехтин)
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно праза. Сваряваме го до омекване в 1.5-2 л. подсолена вода.

Леко препичаме брашното до златисто, след което го размиваме в 2-3 с.л. студена вода и мазнината. Прибавяме получената каша към сварения праз с разбъркване и оставяме да поври за десетина минути.

Прибавяме предварително натрошеното сирене и оставяме да ври за още 5 минути.

Приготвяме застройка с яйцето и киселото мляко, която изливаме на тънка струйка, докато разбъркваме супата.

Сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: