Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Страхотно руло с вкусен крем

Страхотно руло с вкусен крем

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Страхотно руло с вкусен крем
Снимка: Ники
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Пандишпаново руло с вкусен крем, което просто ще ви завладее от първа хапка"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 75 г
  • какао на прах - 15 г
  • захар - 90 г
  • Крем
  • масло - 120 г
  • захар - 90 г
  • мляко - 90 мл
  • нишесте - 15 г царевично
  • коняк - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • Глазура
  • шоколад - 50 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме с подготовката на сладкарския крем - захарта смесваме с 3/4 от млякото в малка тенджерка и оставяме на котлона да заври.

С останалото мляко разтваряме нишестето и добавяме към млечния сироп, оставяме да заври и разбъркваме, докато се сгъсти.

Оставяме настрани да изстине. Продължаваме с приготвянето на блата, отделяме си жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с 2/3 от захарта до побеляване.

Разбиваме белтъците на висока скорост, след това добавяме останалата захар и продължаваме да разбиваме на висока скорост, докато се получи твърда пяна.

Смесваме жълтъците с белтъците. След това добавяме брашното и какаото, разбъркваме добре.

В тава си слагаме хартия за печене и сипваме сместа, заглаждаме я равномерно.

Печем пандишпановия блат в предварително загрята фурна на 190°C за 8-10 минути, проверяваме с клечка за зъби, ако е необходимо - допичаме.

Охладения крем разбъркваме, омекналото масло разбиваме до побеляване, добавяме смес от какао, коняк и ванилия, разбъркваме добре всички продукти.

Изваждаме готовия блат, слагаме чиста кърпа върху блата и обръщаме върху нея.

Отстраняваме хартията внимателно.

Намазваме с крема и завиваме стегнато сладко руло. Шоколадът разтопяваме заедно с маслото на водна баня.

Пандишпановото руло заливаме с разтопения шоколад с помощта на лъжица.

Оставяме страхотно руло с вкусен крем на студено за няколко часа да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: