Начин на приготвяне
Първо, започваме с подготовката на сладкарския крем - захарта смесваме с 3/4 от млякото в малка тенджерка и оставяме на котлона да заври.
С останалото мляко разтваряме нишестето и добавяме към млечния сироп, оставяме да заври и разбъркваме, докато се сгъсти.
Оставяме настрани да изстине. Продължаваме с приготвянето на блата, отделяме си жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с 2/3 от захарта до побеляване.
Разбиваме белтъците на висока скорост, след това добавяме останалата захар и продължаваме да разбиваме на висока скорост, докато се получи твърда пяна.
Смесваме жълтъците с белтъците. След това добавяме брашното и какаото, разбъркваме добре.
В тава си слагаме хартия за печене и сипваме сместа, заглаждаме я равномерно.
Печем пандишпановия блат в предварително загрята фурна на 190°C за 8-10 минути, проверяваме с клечка за зъби, ако е необходимо - допичаме.
Охладения крем разбъркваме, омекналото масло разбиваме до побеляване, добавяме смес от какао, коняк и ванилия, разбъркваме добре всички продукти.
Изваждаме готовия блат, слагаме чиста кърпа върху блата и обръщаме върху нея.
Отстраняваме хартията внимателно.
Намазваме с крема и завиваме стегнато сладко руло. Шоколадът разтопяваме заедно с маслото на водна баня.
Пандишпановото руло заливаме с разтопения шоколад с помощта на лъжица.
Оставяме страхотно руло с вкусен крем на студено за няколко часа да стегне.