Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Руладини»Страхотно телешко вретено

Страхотно телешко вретено

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Страхотно телешко вретено
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Времето за приготвяне няма значение, когато крайният резултат на телешкото вретено ще бъде просто феноменален"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 бр. тънки филийки от плешка
  • бекон - 4 бр.
  • моркови - 1 малък
  • горчица - 4 с.л.
  • лук - 1 голяма, глава
  • бира - 330 мл кутия
  • магданоз - или др. зелени билки
  • целина - 1 стрък
  • пипер
  • мащерка - 1 стрък
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне: поставете филийките от телешко на масата. Ако отрязаното месо от плешката е по-дебело, когато сложите плънката, просто го начукайте леко и затворете на две, без да го навивате и закрепете с клечици и имате прекрасно вретено!

Поръсете всяка филийка, само от едната страна, сол, черен пипер, добавете, намажете с една пълна ч.л. горчица, разнесена по цялата повърхност.

Поставете ред лук върху горчицата, поставете филийката бекон върху лука, навийте, така че плънката да не излиза и да се завърже добре или закрепи с клечки.

Нарежете лука.

Готвене: поставете гювеч (за котлон и фурна ) на огъня с малко мазнина (масло + зехтин).

Запечете от всички страни, докато покафенеят, след това добавете бирата, добавете букета от билки, розмарин мащерка магданоз, моркова и парчето целина. Гответе на слаб огън в продължение на 3 часа, с капак (за да намалите времето за готвене, можете да готвите 1 час в тенджера под налягане).

В края на готвенето на телешкото вретено добавете, ако искате повече сос, малко телешки бульон, с брашно (1 лъжица), за да се сгъсти, сол, черен пипер и малко сметана около 50-80 мл. Насладете се на Страхотно телешко вретено!

Ако обожавате класически руладини, ще оцените подобаващо и тази рецепта за телешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: