Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Азиатска супа с грах и царевица

Азиатска супа с грах и царевица

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Азиатска супа с грах и царевица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Зеленчукова супичка за почитателите на азиатската кухня"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 стръка
  • грах - около 200 г замразен
  • царевица - около 100 г замразена
  • сушени гъби - 1 шепа ( шийтаке, китайски гъби)
  • водорасли уакаме - 1 с.л. сушени
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мисо паста - 1 с.л.
  • царевично нишесте - към 2.5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените гъби и водораслите се накисват поотделно в топла вода. Когато са готови, не се изхвърля водата, в която са се киснали.

Зеленият лук се нарязва на дребно.

Когато гъбите се накиснат, се нарязват.

В сгорещено олио се запържва лукът, а към него след това се добавят гъбите. Налива се соевият сос и оцетът.

Когато се позапържат, се налива водата от гъбите и още 1-2 чаши топла вода. Изсипват се грахът и царевицата.

Оставя се да заври. През това време царевичното нишесте се размива с малко вода.

Когато супата е завряла, се прибавя кашичката от нишестето на тънка струя при разбъркване.

Когато грахът и царевицата са готови, мисо пастата се размива в част от бульона и се излива в супата.

Прибавят се и накиснатите водорасли заедно с водата, в която са се киснали. Посолява се на вкус полезната зеленчукова супа, ако има нужда от сол, и се оставя още 2-3 минути на котлона.

Азиатска супа с грах и царевица е много приятна на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е на скапания сайт за рецепти
07.04.2022 12:42