Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Пълнено свинско вретено с гъби и топено сирене

Пълнено свинско вретено с гъби и топено сирене

Пълнено свинско вретено с гъби и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свинско с ароматна плънка или как никога да не минем на диета"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 900 г - 1 кг
  • топено сирене - 150 г
  • мариновани гъби - 1 малко бурканче
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бира - 100 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • кисели краставички
  • люти чушки - кисели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите нарежете на едри парчета или всяка гъбка на 2 части. Топеното сирене нарежете на едри парчета, оставете ги настрана докато приготвите филето.

Свинското филе или плешка можете да нарежете по ваш начин, трябва да получите едно голямо средно тънко парче като квадрат, което трябва да начукате.

Хубаво го натрийте с червен, черен пипер, чубрица и сол. В единия край поставете гъбите и топеното сирене.

Хубаво го завийте и прободете с дървени шишчета, за да не се разтвори при печенето или завържете с конец.

С четка намажете вретеното с олио и малко червен пипер, в тавичката сипете олио, равни количества вода и соев сос.

Също може да се прибави и около 100 мл бира. Печете до зачервяване, като на няколко пъти изваждате и обливате вретеното със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: