Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с грах и картофи в гърне

Свински джолан с грах и картофи в гърне

Свински джолан с грах и картофи в гърне
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Свинският джолан с грах и картофи в гювеч е уникално вкусно ястие!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 300 г замразен
  • лук - 1 глава
  • сол
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • магданоз - свеж
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана в тенджера под налягане /може и в друг съд/, добавете вода, за да го покриете и го сварете до готовност.

Обелете и почистете картофите, лука и морковите.

Нарежете лука на ситно, морковите на колелца, а картофите на по-едри кубчета.

Сложете нарязаните зеленчуци в глинен гювеч, добавете граха, олиото и доматеното пюре.

Овкусете със сол, прибавете подправките без свежия магданоз. Сложете свинския джолан.

Прецедете бульона от джолана и го налейте в гювеча, до покриването на зеленчуците.

Похлупете с капака на гювеча и печете джолана с картофи на 200 °C / гювечът се слага в студена фурна, след което фурната се включва, в противен случай съдът може да се пукне/.

Свински джолан с грах и картофи в гърне е уникално вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: