Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сръбско сладко от дюли и ябълки

Сръбско сладко от дюли и ябълки

Una87Una87
Чирак
8187
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбско сладко от дюли и ябълки
Снимка: Una87
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Аромат на лято и есен, затворени в бурканчета за зимата"

Необходими Продукти

  • дюли - 1300 г, почистени
  • ябълки - 1300 г, обелена
  • лимон - 4 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • захар - 5 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • канела - 30 г
  • карамфил - 10 бр.
  • орех - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се обелват, почистват и нарязват на парчета и се поставят в дълбока купа.

Лимонът се изстисква и се залива върху плода. Разбъркайте.

Сложете в тенджера, поръсете със захар, канела и карамфил. Залейте с вода.

Варете на слаба температура, докато водата се изпари.

Накълцайте орехите и смесете със сладкото.

Нарежете лимона на листа и подредете равномерно в бурканите с ароматен конфитюр, докато всеки буркан се напълни със сладко от дюли.

Бурканите с конфитюр от дюли и ябълки трябва да бъдат предварително стерилизирани във фурната.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: