Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Пестил от ябълки и дюли

Пестил от ябълки и дюли

Пестил от ябълки и дюли
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • дюли - 1 кг
  • ябълки - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се почистват, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се варят 40 мин или докато омекнат плодовете.

Изцеждат се, пасират се до гладка каша, добавя се захарта и лимоновият сок и се връщат на котлона да се варят на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Приготвеният пестил се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглежда с лъжица, така че да се образува пласт с дебелина 1 см.

Пестилът от ябълки и дюли се оставя да се изсуши за 2 дни.

Сладкото от ябълки и дюли се реже на парчета, които се овалват в захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: