Начин на приготвяне
Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Обелваме дюлята и ябълките. Почистваме излишното. Настъргваме ги на ренде. Може и с чопър по оригинална рецепта, но аз лично не го използвах.
Слагаме всички настъргани плодове в тава за 45 минути да си пуснат сока и то най – вече ябълките, според оригинална рецепта, аз ги оставих за 20 минути, за да не потъмнеят много. После ги прехвърлих в по-удобна купа.
Към плодовете добавям захарта, канелата и ванилията. Разбъркваме сместа с лъжица. Трябва ни размекнато масло за мазане. Мажем с четка. Използвам немско, защото стават по–ароматни. Взимам лист кора, намазвам с масло и сгъвам на две. Намазвам пак и сгъвам още на две. Получават се 15 бр. рула. Слагам от пълнежа в средата, подгъвам краищата и навивам на стегнато руло. Така правим и с другите кори и смес.
Оформените рулата подреждаме върху тавата на фурната, застлана с хартия за печене. Печем на 160 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 40 мин. Още докато са горещи наръсваме рулата с много пудра захар, като на снимката с помощта на цедка.
Стават сладки и хрупкави с много пудра захар.Поръсвайки пудра захар с ръка ни ми харесва. Опитайте, стават вкусни! Сокът, който ни остана от плодовете, може да се излее в чаша и да се консумира.