Мариновани маслини във вино

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Мариновани маслини във вино
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Съкратете дългите есенни вечери с тези мариновани маслини във вино !"

Необходими Продукти

  • червено вино - 1, 5 л
  • сол - 5 с.л.
  • вода - 5 ч.ч.
  • риган - 1 ч.л.
  • лимонена трева - 3 бр.
  • карамфил - 2 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • маслини - 8 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да измиете маслините за рецептата и да направите солена вода от вода и сол. Нарежете маслините от едната страна и ги сложете в буркани и залейте със солената вода.

В продължение на 21 дни сменяйте водата в маслините на всеки 7 дни и добавяйте нова солена вода. След 21 дни пригответе смес от червено вино, риган, лимонена трева, карамфил, зехтин, вода и сол. Смесете всичко.

Прецедете маслините, върнете ги във всеки буркан и залейте с коктейла, който сте направили. Затворете бурканите с мариновани маслини и оставете за около петнадесет дни и след това консумирайте.

Съхранявайте маринованите маслини във вино на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: